Antrenman

tum-gun-yag-yakmak-icin-7-oneri-blog-gorseli

Tüm Gün Yağ Yakmak İçin 7 Öneri!

Her şeyden önce, vücut ağırlığınızı korumak için yemek yemekle, yağ yakmak için yemek yemek arasında ayrım yapmak önemlidir. Tüm gün yağ yakımına devam etmek için önerilerimize göz atın!

metabolizme-nedir-nasıl-hızlandırılır-takviyelik-blog-görseli

Metabolizma Nedir ve Metabolizma Hızı Nasıl Arttırılır?

Metabolizma, vücudunuzun içinde sürekli olarak devam eden ve yaşamın normal işleyişine izin veren tüm kimyasal süreçleri ifade eder. Vücutta normal işleyişin sürdürülmesine homeostaz denir.  Bu süreçler, yiyeceğimizdeki besinleri parçalayanları ve vücudumuzu oluşturan ve onaranları içerir.

glutamin-nedir-kapak-gorseli

Glutamin Nedir? Glutamin Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Esansiyel olmayan bir amino asit olan glutamin vücudumuzun kendi başına ürettiği bir amino asit çeşididir. Bununla birlikte yediklerimiz ile de vücudumuza daha fazla glutamin alabiliriz. Ama insan bunu neden yapmalı? Şimdi gelin glutamin ile ilgili tüm detayları inceleyelim.

HIIT Antrenmanı Nedir? Takviyelik Blog Fotoğrafı

HIIT Antrenmanı Nedir ve Neden HIIT Antrenmanı Yapmalısınız?

HIIT antrenmanı genellikle kısa süreli yoğun egzersizleri dinlenme veya düşük yoğunluklu egzersizlerle birleştirir. Spor salonlarında bu antrenmanlar çoğunlukla aerobik ve direnç antrenmanlarının karışımıdır.

Spora Yeni Başlayan Kişilere 7 Öneri

Spora Yeni Başlayan Kişilere Motivasyon Arttırıcı 7 Öneri

Daha sağlıklı bir zihne ve vücuda sahip olmak için günlük 15 dakikalık egzersiz bile yeterlidir. Spora yeni başlayanlar için altın değerinde öneriler için yazımızın devamını okumayı unutmayın.

Düzenli egzersiz Blog fotoğrafı

Düzenli Egzersiz Yapmanın Sağlığımız İçin 12 Faydası

Egzersiz, bedenimizin kalori yakmak için kullandığı hareketler bütününe verilen genel bir isimdir. Yüzme, koşma, kürek, yürüme ve dans gibi birçok egzersiz çeşidi bulunur. Aktif olarak egzersiz yapmanın hem mental hem de fiziksel sağlığa çok büyük faydaları vardır.

Protein Tozunun Zararları Takviyelik blog fotoğrafı

Protein Tozu Zararları Nelerdir?

Protein tozu, vücutlarının kas geliştirme ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar proteini genellikle tek başına yiyeceklerle alamayan vücut geliştiriciler tarafından sevilir. Toz aynı zamanda hamile kadınlara, büyüme atağı geçiren gençlere ve yaralanma veya ameliyat sonrası iyileşen insanlara çok yardımcı olabilir. Protein tozunu etkili bir şekilde kullanmanın anahtarı, gizli şekerlerin ve diğer katkı maddelerinin etiketini okumaktır.

Protein Tozu Nasıl Üretilir? Takviyelik Blog Fotoğrafı

Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Basit olarak anlatmak gerekirse, protein tozu, peynir yapım endüstrisinin ana ürün elde edilirken ortaya çıkan başka üründür. Peynir altı suyu proteini olarak bilinen Whey Protein, %80 kazein ve %20 peynir altı suyu olan iki ana protein türü içeren inek sütü ile başlar. Peynir yapımı sürecinde süt, içerisinde bulunan ve sağlıklı olmayan bakterileri öldürmek için kaynatılır ardından sıcaklığın yükselmesi ile süt katı kısım yani peynir kısmı ve peynir altı suyu olarak ayrıştırılır.